Szintrendszerünkről

Szintrendszerünket a Közös Európai Referenciakeret (KER) útmutatásait figyelembe véve alakítottuk ki, így iskolánkban 5 szinten tanulhatsz kezdőtől a felsőfokú szintig, amely biztosítja, hogy a tudásszinteknek megfelelő ponton kapcsolódhass az oktatásba.

Ha kíváncsi vagy arra, milyen nyelvi kompetenciákat szerzel, azaz mit fogsz tudni az egyes szintek elvégzése után, kattints a téged érdeklő szintre!

Szint

Egységek

EU-s (KER) szintek

I. kezdő szint 1 A1 Első lépések/Minimum szint
II. 2 3 A2 Lendület/Alapszint
III. alapfokú szint 4 5 6 B1 Ugrás/Küszöbszint
IV. középfokú szint 7 8 9 10 B2 Szárnyalás/Középszint
V.  felsőfokú szint 11 12 13 14 C1 Csúcsközelben/Haladó szint


B1 - Ugrás / KER Küszöbszint (alapfokú nyelvvizsga szintje) PDF Nyomtatás E-mail
Hallás

 

Megértem a világos, mindennapi beszéd lényegét, ha olyan témáról esik szó, mint a munka a tanulás, a szabadidő stb. Ki tudom szűrni a lényeget azokból a rádió - és tévéadásokból, amelyek aktuális eseményekről, szakmai vagy érdeklődési körömnek megfelelő témákról szólnak, ha eléggé lassan és tagoltan beszélnek.


 
Olvasás

 

Megértem főként a köznyelven, vagy a munkámhoz közvetlenül kapcsolódó szaknyelven megírt szövegeket. Magánlevélben megértem az események, érzelmek vagy kívánságok leírását.


 
Beszélgetés

 

Elboldogulok a legtöbb olyan nyelvhelyzetben, amely utazás során adódik. Felkészülés nélkül részt tudok venni az ismert, az érdeklődési körömnek megfelelő, vagy a mindennapi témákról (pl. csalás, szabadidő, tanulás, munka, utazás, aktuális események) folyó társalgásban.


 
Folyamatos beszéd

 

Egyszerű kifejezésekkel tudok beszélni eseményekről, élményekről, álmaimról, reményeimről és céljaimról. Röviden is meg tudom magyarázni, indokolni véleményemet és terveimet.


 
Írás

  Egyszerű, folyamatos szövegeket tudok alkotni olyan témákban, amelyeket ismerek, vagy érdeklődési körömbe tartoznak. Élményeimről és benyomásaimról magánleveleket alkotok.