Szintrendszerünkről

Szintrendszerünket a Közös Európai Referenciakeret (KER) útmutatásait figyelembe véve alakítottuk ki, így iskolánkban 5 szinten tanulhatsz kezdőtől a felsőfokú szintig, amely biztosítja, hogy a tudásszinteknek megfelelő ponton kapcsolódhass az oktatásba.

Ha kíváncsi vagy arra, milyen nyelvi kompetenciákat szerzel, azaz mit fogsz tudni az egyes szintek elvégzése után, kattints a téged érdeklő szintre!

Szint

Egységek

EU-s (KER) szintek

I. kezdő szint 1 A1 Első lépések/Minimum szint
II. 2 3 A2 Lendület/Alapszint
III. alapfokú szint 4 5 6 B1 Ugrás/Küszöbszint
IV. középfokú szint 7 8 9 10 B2 Szárnyalás/Középszint
V.  felsőfokú szint 11 12 13 14 C1 Csúcsközelben/Haladó szint


A2 - Lendület / KER Alapszint PDF Nyomtatás E-mail

Hallás

 

Megértem a személyemhez közvetlenül kapcsolódó, gyakran használt szavakat és kifejezéseket (pl. személyes adataim, csalásom, vásárlások, szűk környezet, tanulás, munka). Megértem az egyszerű és világos hirdetések és üzenetek lényegét.


 
Olvasás

  El tudok olvasni rövid, nagyon egyszerű szövegeket. Megtalálom a várható, konkrét információt a mindennapi, egyszerű szövegekben (pl. rövid hirdetés, prospektus, menü, menetrend), és megértem a rövid, egyszerű magánleveleket.

 
Beszélgetés

 

Az egyszerű, rutinszerű helyzetekben egyszerű és közvetlen módon cserélek információt mindennapi tevékenységekről vagy témákról. A nagyon rövid információcserére még akkor is képes vagyok, ha egyébként nem értek meg eleget ahhoz, hogy a társalgásban részt vegyek.


 
Folyamatos beszéd

 

Egyszerű eszközökkel és mondatokkal tudok beszélni a családomról és más személyekről, életkörülményeimről, tanulmányimról, jelenlegi vagy előző szakmai tevékenységemről.


 
Írás

 

Tudok rövid, egyszerű jegyzetet, üzenetet, vagy magánjellegű, például köszönőlevelet írni.