Szintrendszerünkről

Szintrendszerünket a Közös Európai Referenciakeret (KER) útmutatásait figyelembe véve alakítottuk ki, így iskolánkban 5 szinten tanulhatsz kezdőtől a felsőfokú szintig, amely biztosítja, hogy a tudásszinteknek megfelelő ponton kapcsolódhass az oktatásba.

Ha kíváncsi vagy arra, milyen nyelvi kompetenciákat szerzel, azaz mit fogsz tudni az egyes szintek elvégzése után, kattints a téged érdeklő szintre!

Szint

Egységek

EU-s (KER) szintek

I. kezdő szint 1 A1 Első lépések/Minimum szint
II. 2 3 A2 Lendület/Alapszint
III. alapfokú szint 4 5 6 B1 Ugrás/Küszöbszint
IV. középfokú szint 7 8 9 10 B2 Szárnyalás/Középszint
V.  felsőfokú szint 11 12 13 14 C1 Csúcsközelben/Haladó szint


A1 - Első lépések / KER Minimum szint PDF Nyomtatás E-mail
Hallás

Megértem a személyemre, a családomra, a közvetlen környezetemre vonatkozó, gyakran használt egyszerű szavakat és szókapcsolatokat, ha lassan és tagoltan beszélnek hozzám.


Olvasás

Megértem a nagyon egyszerű mondatokat, például hirdetésekben, plakátokon vagy katalógusokban, az ismert nevek vagy szavak segítségével.


Beszélgetés

Képes vagyok egyszerű kapcsolatteremtésre, ha a másik személy kész mondanivalóját kissé lassabban vagy más kifejezésekkel megismételni, illetve segíti a mondanivalóm megformálását. Fel tudok tenni, és meg tudok válaszolni olyan kérdéseket, amelyek a mindennapi szükségletek konkrét kifejezésére szolgálnak.


Folyamatos beszéd

Egyszerű kifejezésekkel és mondatokkal be tudom mutatni lakóhelyemet és az ismerőseimet.Írás

Tudok képeslapra rövid és egyszerű (pl. nyaralási) üdvözletet írni. Ki tudom tölteni egyszerű nyomtatványon a személyi adataimra vonatkozó részeket, például a szállodai bejelentőlapon a nevemet, az állampolgárságomat és a címemet.